Sporteconoom sloopt Feyenoord: "Grootste wanbeleid ooit"

Sporteconoom sloopt Feyenoord: "Grootste wanbeleid ooit"

Op wie zet jij in vanavond? Open een account bij Bet365 en ontvang tot 100 euro bonus.
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

3 december 2021 – Feyenoord heeft nog altijd geen afstand genomen van het idee om een nieuw stadion te bouwen. Het project Feyenoord City lijkt voorlopig van de baan, maar geheel uitgesloten is een nieuw stadion nog altijd niet. Tsjalle van der Burg stapt er nog altijd helemaal niets van en kraakt het beleid van de Rotterdamse topclub rond het stadiondossier.

Van der Burg adviseerde in 2018 al om het stadion niet te bouwen, omdat het slechts vijf à tien miljoen euro extra zou opleveren aan spelersbudget. "Ze zijn hier al sinds 2007 mee bezig. Om daar geld voor vrij te maken, hebben ze op alles bezuinigd. Niet met Jong Feyenoord in Keuken Kampioen Divisie, omdat ze dan geld moesten uitgeven. Bezuinigd op de jeugdopleiding. De Kuip is verwaarloosd. Dat zorgt voor minder inkomsten. Dat gaat ook ten koste van resultaten en daarmee inkomsten."

Dat zegt hij in een uitgebreid interview met Voetbal International. Van der Burg vindt dat Feyenoord een enorme fout heeft gemaakt door de prioriteit bij het nieuwe stadion te leggen. "Dat Feyenoord toch is doorgegaan op de weg van een nieuw stadion is het grootste wanbeleid dat een Europese voetbalclub ooit heeft gevoerd."

Nog altijd is de bouw van een nieuw onderkomen niet van de baan, maar op korte termijn komt Feyenoord City er niet. De bouwkosten zijn te hoog om een nieuw stadion te financieren. Feyenoord houdt inmiddels alle opties open in het stadiondossier.

gerelateerd