Scheidsrechter reageert op discutabel besluit in Arena

3 december 2021, 16:30

Edwin van de Graaf zorgde donderdagavond voor flink wat consternatie in voetbalminnend Nederland. De scheidsrechter keurde een doelpunt van Ajax-spits Sébastien Haller af, nadat hij de bal via een Willem II-been voor de voeten kreeg. Er ontstond veel ophef, maar Van de Graaf blijft bij zijn beslissing.

Aanvankelijk keurde Van de Graaf de treffer goed, maar de VAR riep hem naar de kant. "Het is de vraag: speelt hij de bal bewust of raakt hij de bal?", zegt hij voor de camera van ESPN. "Ik vind eigenlijk precies hetzelfde als we besloten hebben op het veld. De bal wordt gespeeld en de verdediger raakt de bal. Ik snap dat het lastig is en dat er veel discussie is."

Lees ook: Tadic haalt uit naar scheidsrechter: "Ongelofelijk"

"De bal wordt gespeeld, terwijl er iemand in buitenspelpositie staat. De VAR vond het een twijfelgeval, waardoor hij me naar de kant riep", aldus Van de Graaf, die het daar niet mee oneens was. "Uiteindelijk zijn we ervoor om de spelregels toe te passen."

Het raakte Ajax uiteindelijk niet. De VAR boorde Ajax weliswaar de vierde treffer van de avond door de neus, maar Ajax boekte een klinkende 5-0 overwinning.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen