Bizar tegendoelpunt nekt Man United niet in topper tegen Arsenal

2 december 2021, 23:23

Manchester United heeft in eigen huis na een spektakelstuk weten af te rekenen met Arsenal. Cristiano Ronaldo scoorde twee keer voor de ploeg die voor het laatst onder leiding stond van assistent-trainer Michael Carrick.

Het was een wedstrijd tussen de nummer acht en vijf van de Premier League. Voor United was het een kans om aan te haken, Arsenal kon door het puntenverlies van West Ham United in de topvier kruipen. Het begin was in ieder geval goed voor The Gunners, die het betere van het spel hadden. Emile Smith-Rowe bracht de manschappen van Mikel Arteta uiteindelijk in de dertiende minuut op voorsprong.

Een doelpunt dat voor veel opschudding zorgde. Nadat Manchester United-middenvelder Fred op de teen van zijn doelman David de Gea was gaan staan en de Spaanse goalie naar de grond ging, scoorde Smith-Rowe in het lege doel. Hoewel scheidsrechter Martin Atkinson de treffer aanvankelijk afkeurde, wees hij na ingrijpen van de VAR alsnog naar de middenstip.

Kort voor rust maakte United de achterstand ongedaan, toen Bruno Fernandes van dichtbij de gelijkmaker achter Arsenal-doelman Aaron Ramsdale schoot. Na de pauze kwam Arsenal sterk uit de kleedkamer, maar moest het toestaan hoe Cristiano Ronaldo uit een knappe aanval de 2-1 binnenwerkte. Voormalig Vitesse- en sc Heerenveen-speler Martin Odegaard reageerde pijlsnel met de 2-2, maar ging daarna gruwelijk in de fout. Een overtreding van de Noor in het eigen strafschopgebied stelde Ronaldo in staat zijn tweede én de winnende te maken: 3-2.

Lees ook: 'Bonus voor Rangnick: komst Haaland levert tien miljoen op'

Door de zege klimt Manchester United een plaats op de ranglijst. De Engelse topclub staat nu zevende. Morgen begint interim-trainer Ralf Ragnick aan zijn klus op Old Trafford. De Duitser heeft een contract tot het einde van het seizoen getekend en zal daarna in een technische rol aan de club verbonden blijven.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen