Eigen doelpunt luidt thuiszege Tottenham Hotspur op Brentford in

2 december 2021, 22:23

Tottenham Hotspur heeft in eigen huis met 2-0 gewonnen van promovendus Brentford. Een eigen doelpunt in de twaalfde minuut luidde die broodnodige overwinning in.

De ploeg van coach Antonio Conte wil weer omhoog kijken in de Premier League, na een stroeve start onder de razendsnel ontslagen Portugees Nuno Espirito Santo. In het thuisduel tegen Brentford werd de ploeg al snel een handje geholpen. Vleugelspeler Sergi Canos passeerde zijn eigen doelman Alvaro Fernandez op ongelukkige wijze en bracht de thuisploeg aan de leiding.

Het dit seizoen zo verrassend begonnen Brentford probeerde daarna de achterstand te lijmen, maar slaagde er ondanks een groot percentage balbezit niet in veel gevaar te stichten. Twintig minuten na rust besliste Tottenham de wedstrijd door een doelpunt van Heung-Min Son, die drie minuten voor tijd werd vervangen door Steven Bergwijn. Tottenham kruipt door de driepunter naar de zesde positie op de ranglijst in de Premier League.