AZ keert terug in linkerrijtje na kleine thuiszege op Fortuna Sittard

2 december 2021, 20:47

AZ heeft in de inhaalwedstrijd tegen Fortuna Sittard een moeizame 2-1 overwinning geboekt. Al vroeg schoot Zian Flemming zijn Fortuna op een voorsprong, waarna hij een statement over de '17:00-regel' tevoorschijn haalde. Daarna deden doelpunten van Vangelis Pavlidis en Jesper Karlsson ze echter toch de das om. Hierdoor voegt AZ zich eindelijk weer in het linkerrijtje.

Van de laatste vijf Eredivisiewedstrijden won AZ er slechts één. Alleen tegen laagvlieger PEC Zwolle speelten de Alkmaarders drie punten binnen. Met Fortuna Sittard troffen de mannen van Pascal Jansen op papier de perfecte tegenstander. 'Zitterd' kreeg in de afgelopen vier wedstrijden maarliefst vijftien tegendoelpunten tegen en had al anderhalve maand niet gewonnen. Niets minder dan drie punten telde dus voor AZ in deze inhaalwedstrijd, die oorspronkelijk in augustus gespeeld zou worden. De ernst van de situatie is duidelijk en de weg omhoog naar het linkerrijtje moet ingeslagen worden.

Aan het begin van het tweede bedrijf was AZ duidelijk op zoek naar meer, want vijf minuten na rust kroop Karlsson naar binnen vanuit links, waarna hij de 2-1 binnenknalde. Van Osch zat er nog aan, maar had er ditmaal geen antwoord op. Zo was de achterstand omgedraaid en kreeg de wedstrijd weer een ander beeld. AZ drukte hierna echter niet door en verzuimde om de genadeklap uit te delen, waardoor Fortuna Sittard de hoop niet verloor.

Opstellingen en beoordelingen:*

AZ: Vindahl 6; Witry 6 (61. Sugawara 6), Hatzidiakos 6, Martins Indi 6, Wijndal 7; Midtsjø 6, De Wit 6, Clasie 6 (61. Reijnders 6); Gudmundsson 6 (87. Aboukhlal -), Pavlidis 7 (87. Barasi -), Karlsson 7.

Fortuna Sittard: Van Osch 5; Pinto 5 (90. Johansson -), Angha 5 (80. Lake -), Lonwijk 5.5, Cox 5; Tekie 5 (80. Hansson -), Musaba 5 (59. Samaris 5), Duarte 5; Noslin 5 (59. Rienstra 5), Flemming 6, Seuntjens 5.5.

Man of the Match: Jesper Karlsson

*spelers moeten minimaal twintig minuten meedoen om in aanmerking te komen voor een beoordeling.