Trainer en dokter Wigan redden leven spits Wyke na hartstilstand

2 december 2021, 16:23   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Wigan Athletic-aanvaller Charlie Wyke werd vorige week op de training van zijn club getroffen door een acute hartstilstand.

De van Sunderland overgekomen aanvaller ging uit het niets naar de grond, enkele dagen nadat ook John Flech van Sheffield United hetzelfde was overkomen in de competitiewedstrijd van zijn ploeg tegen Reading. Wyke laat donderdag weten dat het goed met hem gaat en dat hij inmiddels uit het ziekenhuis is ontslagen.

De spits dankt zijn trainer, Leam Williamson, in een persoonlijk bericht. Hij zette namelijk direct de reanimatie in, toen Wyke naar de grond ging. 'Ik ben er goed vanaf gekomen door de snelle reactie van de 'gaffer' om het reanimatieproces te starten. En vervolgens door de voortzetting van dokter Jonathan Tobin, die mijn leven heeft gered. Ik zal je eeuwig dankbaar zijn', valt te lezen in het statement op de officiële clubwebsite van The Latics.

Lees ook: Sportcardyoloog: "Lijkt erop dat Blind hartstilstand had"

Op sociale media werd na het incident van Wyke door diverse mensen de link gelegd met een eventueel coronavaccin, net zoals afgelopen zomer na het incident met Christian Eriksen het geval was. Het management van Wyke liet echter weten dat de spits zich niet heeft laten inenten tegen corona.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen