RB Leipzig-coach zegt 'sorry' tegen Brobbey na pijnlijke wissel

2 december 2021, 13:34

De Nederlandse aanvaller Brian Brobbey (19) heeft de excuses aangeboden gekregen van zijn trainer Jesse Marsch. De spits werd afgelopen weekend al in de eerste helft naar de kant gehaald tegen Bayer Leverkusen, tijdens nota bene zijn allereerste Bundesliga-basisplaats. De coach besprak het voorval met zijn pupil en bracht zijn verontschuldigingen over.

 

Want hoewel Marsch vanwege een positieve coronatest het duel op afstand volgde, was hij wel degene die besloot dat de oud-Ajacied gewisseld moest worden. "Ik heb met Brian gesproken en mijn excuses aangeboden, de timing van de wissel was niet ideaal", erkende de oefenmeester, die Brobbey twee minuten (!) voor het rustsignaal liet wisselen.

Daarmee doemde ook de vraag op waarom er niet nog even twee minuten gewacht werd en Brobbey bijvoorbeeld halverwege in de kleedkamer achter te laten. "Vanuit huis werken, is lastig. Ik had ook wat vertraging ten opzichte van de live wedstrijd. Het plan was om eerder te wisselen, maar het duurde even voordat Dominik Szoboszlai warm was", legde Marsch uit. "Maar niet alleen Brian was niet goed in de wedstrijd tegen Leverkusen."

Lees ookLeipzig-assistent verklaart opmerkelijke wissel aanvaller Brobbey

Zonder Brobbey werd het duel uiteindelijk met 1-3 verloren. Of de sterke spits, die tijdens de 0-5 zege bij Club Brugge debuteerde in de RB Leipzig-basis, komend weekend opnieuw aan de aftrap verschijnt, is onduidelijk. "We moeten een ander gezicht laten zien dan we tegen Leverkusen deden", doelde Marsch op de ontmoeting met nummer zes Union Berlin. "Gezien hun tegenaanvallen moeten we op bepaalde momenten veel compacter staan."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen