'Hertha BSC heeft PSV-coach Schmidt hoog op het lijstje staan'

'Hertha BSC heeft PSV-coach Schmidt hoog op het lijstje staan'

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

2 december 2021 – PSV-trainer Roger Schmidt (54) wordt opnieuw concreet gelinkt aan een overgang naar Hertha BSC. Bij de grootste club van Berlijn werd Pal Dardai afgelopen week ontslagen en de club is bezig met de potentiële opvolgers. Vanaf komende zomer moet er een grote naam scepter zwaaien in het Olympiastadion. 

De oefenmeester van PSV staat groots op de voetbalvoorpagina van het Duitse medium Kicker, waar te lezen valt dat Hertha BSC de trainer in het vizier houdt. Eerder werd Schmidt ook al gelinkt aan een avontuur in Berlijn, maar destijds bleef hij bij PSV, waar zijn contract in de komende zomer afloopt. Gesprekken over een langer verblijf in Eindhoven lopen wel, maar tot een akkoord is het vooralsnog niet gekomen.

'In de zomer zou het door kunnen gaan', schrijft het Duitse medium dan ook over de mogelijke komst van Schmidt. Hertha BSC heeft besloten om voor de rest van dit seizoen een interim-trainer aan te stellen: Tayfun Korkut moet de ploeg in de Bundesliga houden en tekende een contract voor een half jaar. Voor vanaf komende zomer kan de club dan een nieuwe coach aanstellen.

Lees ookBILD: Bundesliga-clubs staan in de rij voor Schmidt

Technisch directeur Fredi Bobic is vastbesloten om een grote naam naar Berlijn halen. Als Schmidt onhaalbaar blijkt, dan is Edin Terzic het alternatief. Hij was eerder interim bij Borussia Dortmund en is nu nog betrokken bij het technisch beleid van die club.

Reacties

gerelateerd