Ballon d'Or-winnaar Messi en Mbappé bikkelhard aangepakt

2 december 2021, 11:25

Paris Saint-Germain liep vorig seizoen de titel mis in Frankrijk en ook dit seizoen is het veldspel van de ploeg van Mauricio Pochettino nog niet om over naar huis te schrijven. Bij vier van de laatste vijf zeges ging het in de absolute slotfase nog maar nét goed en woensdagavond werden er punten verspeeld tegen OGC Nice (0-0). Daardoor was er weer forse kritiek op de formatie. 

De Nederlandse enclave van Nice had via een grote kans voor Kasper Dolberg zelfs moeten winnen op het Parc des Princes, maar de thuisclub ontsnapte met een doelpuntloze remise ook nog enigszins. En dus zijn de Franse media weer bikkelhard voor de sterrenformatie van Pochettino, waar Neymar logischerwijs ontbrak vanwege zijn blessure.

Zijn kompanen Lionel Messi en Kylian Mbappé krijgen van L'Équiqpe namelijk een drie (!) voor hun optreden en haalden daarmee de laatste cijfers van heel de ploeg. 'Mbappé, Donnarumma en Messi zijn terug op aarde na de Ballon d'Or-verkiezing', schrijft het medium terecht. Mbappé oogde maar 'weinig geïnspireerd' en verloor het op snelheid van Jean-Clair Todibo. Dolberg (5) en Justin Kluivert (7) scoorden hoger dan hun collega-aanvallers. Laatstgenoemde kreeg van zijn coach ook complimenten, maar werd gewisseld vanwege zijn gele kaart. Bij PSG bleef Georginio Wijnaldum negentig minuten op de bank. 

Lees ook: Kluivert houdt PSG in bedwang

Voor de wedstrijd lieten Messi en Donnarumma hun deze week gewonnen prijzen nog zien aan de fans van PSG, maar eenmaal na het eerste fluitsignaal ging het mis. 'Messi en Mbappé hadden moeite om met elkaar te combineren', zag Le Parisien. 'Alleen op papier zag het trio Di Maria-Messi-Mbappé er voorin goed uit. Op het veld niet.' De Argentijnse vedette kwam zelfs tot een voor zijn doen ongekende afzwaaier (zie onder).

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen