Titelstrijd in Portugal, Leipzig wil omhoog en Zwolle zoekt punten

3 december 2021, 07:00   Bijgewerkt: 2 december 2021, 23:51

Aan het begin van iedere dag brengt FCUpdate.nl haar eigen spoorboekje. Met een handig overzicht brengen we in kaart wat het nieuws van de dag gaat worden, welke specials er online komen, welke duels er op het programma staan en wat voor voetbal op tv komt. Dit is wat je allemaal kunt verwachten op vrijdag 3 december 2021. 

Wedstrijden

FC Groningen – PEC Zwolle (20.00 uur)

Het was buigen of barsten voor FC Groningen vorige weken tegen Fortuna Sittard en Go Ahead Eagles, maar door die zeges kan de ploeg van Danny Buijs ook opeens door omhoog schieten. Bij een nieuwe zege op ditmaal hekkensluiter PEC Zwolle staan de noordelingen namelijk opeens weer in het linkerrijtje. Maar in Overijssel zijn ook de punten broodnodig… 

Almere City FC – FC Eindhoven (20.00 uur)

Het ontslag van Gertjan Verbeek had getuige de 3-0 nederlaag bij FC Emmen niet bepaald een schokeffect bij de nummer zestien van de Eerste Divisie. En gezien het komende programma wordt dat ook de komende weken lastig: FC Eindhoven won vier van de laatste vijf officiële duels, daarna volgen duels met NAC Breda en koploper FC Volendam.

Union Berlin – RB Leipzig (20.30 uur)

Het vertrek van Julian Nagelsman valt RB Leipzig vooralsnog zwaar. Na een slechte seizoensstart knokte de formatie van Jesse Marsch zich weliswaar knap terug – ook in de Champions League-poule des doods naar plek drie. Maar de laatste twee Bundesliga-wedstrijden werden verloren en dus staat de ploeg achtste, onder opponent Union Berlin. Een zege in de hoofdstad van Duitsland is nodig om de Europese plekken niet uit het oog te verliezen. 

Benfica – Sporting Portugal (22.15 uur)

Een wedstrijd die zomaar heel bepalend kan gaan worden in de Portugese titelstrijd. Landskampioen Sporting heeft een puntje meer dan Benfica, dat zal moeten winnen om de druk op FC Porto - dat momenteel koploper is - op te voeren. Sporting is komende week de tegenstander van Ajax in de Champions League en zal met een dag minder rust naar Amsterdam afreizen. Toch is de ploeg, evenals Ajax, al verzekerd van de volgende ronde in het miljardenbal.

Voetbal op tv

20.00 uur: Schakelkanaal, ESPN, schakelen tussen al het belangrijkste voetbal op vrijdagavond

20.00 uur: FC Den Bosch – NAC Breda, ESPN 3, live verslag van het duel in de Eerste Divisie

20.00 uur: FC Groningen – PEC Zwolle, ESPN 2, live verslag van het duel in de Eredivisie

20.30 uur: Veronica Inside, Veronica, voetbaltalkshow

20.45 uur: St. Truiden – Union St. Gilloise, Ziggo Sport Voetbal, live verslag van het duel in de Jupiler Pro League

22.15 uur: Benfica – Sporting Portugal, Ziggo Sport Docu, live verslag van het duel in de Primeira Liga

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen