Onrust bij Sparta: Van Stee na ruzie al dagen ziek thuis

2 december 2021, 08:09

Het is momenteel onrustig bij Sparta Rotterdam. Technisch directeur Henk van Stee (59) ligt overhoop met algemeen directeur Manfred Laros. Nadat het afgelopen maandag tot een uitbarsting kwam tussen beide partijen, vertrok Van Stee woedend bij het stadion en hij is sindsdien ziekgemeld bij de Eredivisieclub.

Dat schrijft RTV Rijnmond over de situatie op Het Kasteel, waar Van Stee na de ruzie met Laros niet meer aan het werk gegaan is. Het feit dat Van Stee afgelopen zomer openlijk over transferbedragensprak, viel niet in goede aarde bij collega Laros. Anderzijds zou de technisch eindverantwoordelijke op zijn beurt een structureel groter spelersbudget willen.

Op dit moment is dat een relatief klein bedrag en draait Sparta ook nog eens structureel een verlies van twee miljoen euro op de begroting, dat aangevuld moet worden met inkomende transfersommen. En dus werd er ook deze zomer flink verkocht, maar bleek de club niet in staat om geschikte vervangers te halen. Dat zou in de winterstop alsnog mogen, maar Van Stee vindt naar verluidt het beschikbaargestelde budget daarvoor niet toereikend.

Lees ook: 'Ruzie bij Sparta escaleert: TD verlaat woest stadion na akkefietje'

Volgens Rijnmond's chef sport Ruud van Os moet voorzitter Leo Ruijs snel ingrijpen. "Je hoeft geen arbeidsdeskundige te zijn om te snappen dat dit tot een breuk gaat leiden", aldus Van Os, die verwacht dat Van Stee de club uiteindelijk gaat verlaten na deze interne machtsstrijd. Volgens hem was er al langer wrijving tussen beide heren, maar komen die mede door de slechte prestaties nu pas naar buiten.

Wat dat voor trainer Henk Fraser betekent, is nog onduidelijk. Van Stee en Fraser hebben een openlijk goede relatie. Voorzitter Ruijs heeft laten weten nog niet te willen reageren, maar pas zodra hij de rust teruggebracht heeft.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen