Kökcü en Toornstra tevreden met zege: "Dan blijf je meedoen"

1 december 2021, 23:54

Makkelijk ging het niet voor Feyenoord, maar de inhaalwedstrijd tegen Heracles Almelo werd gewonnen met 2-1. Orkun Kökcü was na afloop vooral heel erg blij met de driepunter. Door de zege staat de ploeg nu op een tweede plaats, kort achter Ajax en vlak voor PSV. Of de ploeg serieus mee kan doen om de titel? De middenvelder wil niet te ver vooruitkijken.

"Als groep kijken we niet naar de lange termijn. We nemen het per week. Maar het is simpel: zo lang we blijven winnen, blijf je meedoen. Dan zien we wel in mei waar we op dat moment staan", aldus de Turkse middenvelder in gesprek met Voetbal International. "Er zit vertrouwen in dit elftal, dat merk je heel erg. Vandaag speelden we niet onze beste wedstrijd. We begonnen niet scherp, kregen snel een goal tegen, creëren daarna veel kansen, maar maakten ze niet. Dat je 'm uiteindelijk toch wint, is belangrijk."

Kökcü werd na iets minder dan een uur naar de kant gehaald. Arne Slot liet voor de wedstrijd al weten dat hij had getwijfeld om de middenvelder vanaf het begin op de bank te houden. "Ik had nog wel door gekund", stelt de voetballer. "Maar zondag tegen FC Twente kreeg ik een tik tegen mijn voet. Ik vond ook dat het wel lekker liep, maar als ik dan uit voorzorg naar de kant moet, is dat geen probleem. Zondag wacht alweer de volgende wedstrijd tegen Fortuna Sittard."

Jens Toornstra

Jens Toornstra kwam binnen de lijnen op het moment dat zijn teamgenoot naar de kant ging. De middenvelder gaf deze week zelf aan dat hij een keer op de bank wilde starten. "Ik vond het verstandig om ergens een momentje te pakken en de trainer vond dit een goed moment. Ik had last van mijn sartorius, dat is een aanhechting bij mijn buikspieren. Het werd iedere week pijnlijker", vertelt de aanvoerder voor de camera van ESPN. "Ik weet niet of ik het spel heb omgedraaid, maar gelukkig hebben we uiteindelijk gewonnen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen