Nijhuis ziedend op eigen VAR: "Blij dat de deuren er nog in zitten"

1 december 2021, 23:16

Bas Nijhuis is niet blij met het doelpunt dat hij afkeurde van Feyenoord in de wedstrijd tegen Heracles Almelo. Nadat hij het eerder liet doorgaan, werd hij door de VAR naar de kant gehaald en keurde hij alsnog het doelpunt af. Voor de camera van ESPN laat hij weten absoluut niet blij te zijn met de rol van de VAR in deze situatie.

Volgens Nijhuis is het sowieso al niet fijn voor een scheidsrechter om naar de kant te worden gehaald. "Het is een walk of shame. De situate komt voorbij en ik beoordeel hem in het veld. Het is een stevig duel en de assistent zegt ook tegen mij dat we het moeten laten gaan. Daar komt dan een doelpunt uit en het duurt heel lang voordat de VAR op de lijn komt. Die zegt dan dat ik moet gaan kijken omdat het een overtreding is."

In eerste instantie leek Nijhuis bij zijn beslissing te blijven. "Dan kom ik naar de zijlijn en dan denk ik: kom op zeg. Het moet super duidelijk zijn dat er iets aan de hand is en het moet niet gebruikt worden voor dit soort dingen. Die overtreding krijg ik dan in een loop te zien en dan ga je steeds meer denken dat het een overtreding is. Ik baal meer van de ingreep van de VAR."

"Als ik VAR was geweest, had ik nooit ingegrepen. Dit zijn situaties: of je fluit, of je fluit niet. Je brengt de scheidsrechter in de moeilijkheden. Ik baal er heel erg van. Ik kwam in de rust in de kleedkamer en je mag blij zijn dat de deuren er nog in zitten. Ik was echt kwaad. Dat reken ik mezelf ook aan." Feyenoord won de wedstrijd uiteindelijk wel met 2-1.

Ook analist Kenneth Perez verbaasde zich over de beslissing. "Dat vind ik niet goed. Als je het niets vindt, fluit je niet. Trek je eigen plan en ga niet daar staan, kijken en een beetje theater maken. Als je niet vindt dat het een overtreding is, dan fluit je gewoon niet. Degene met de fluit is de baas. Alsof ze dan later nog worden teruggefloten door hun baas. Je moet fluiten zoals jij het voelt. Dan moet je geen theaterstuk opvoeren."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen