Zlatan en Mertens schitteren op spectaculaire Serie A-avond

1 december 2021, 22:42

Andriy Shevchenko heeft zijn oude ploeg AC Milan geen pijn kunnen doen. De voormalig clubicoon van de Italiaanse topclub verloor met zijn ploeg Genoa met 3-0. Junior Messias was de grote man met twee treffers, waardoor de titelstrijd enorm spannend blijft. Concurrent Napoli speelde met 2-2 gelijk tegen Sassuolo, waardoor het gat nog maar één punt is.

Zlatan Ibrahimovic opende de score na tien minuten met een prachtige vrije trap. Een minuut later kon de Zweedse aanvaller de marge al verdubbelen, maar de spits miste een kans van dichtbij. In minuut achttien reageerde de spits weer gretig bij een rebound, maar ook nu leverde het geen kans op. Daardoor leken de ploegen de kleedkamer op te zoeken met een minimaal verschil, maar Junior Messias maakte in de blessuretijd nog de tweede goal met een kopbal.

Het speelbeeld veranderde na rust niet: AC Milan dicteerde en creëerde. Na een uur spelen leverde de dat de derde treffer op van de Milanezen. Brahim Diaz gaf de bal mee aan Messias, die zijn tweede doelpunt van de wedstrijd maakte. Het betekende dat de ploeg van Stefano Pioli de tweede plaats op de ranglijst vasthoudt met 35 punten uit vijftien punten. Daardoor heeft de club één punt meer dan rivaal Internazionale, dat eerder op de avond al won.

Sassuolo Napoli 2-2

Napoli staat na de doordeweekse speelronde nog altijd eerste, maar het chagrijn zal overheersen bij de ploeg uit Napels. Sassuolo bood namelijk prima tegenstand tegen de koploper van de Serie A. De eerste serieuze kans werd daardoor pas genoteerd na een half uur spelen. Lorenzo Insigne kon na een goede dribble afhoren, maar keeper Andrea Consigli kon redden. De ploegen gingen dan ook rusten met de brilstand op het bord.

Na rust ging Napoli nadrukkelijk op zoek naar de openingstreffer. Dat leverde loon naar werken op, want Fabian Ruiz scoorde na vijftig minuten. Tien minuten later verdubbelde Dries Mertens de score met een hart schot in de verre hoek. Het leek een gelopen koers te zijn, maar niets was minder waar. Gianluca Scamacca schoot een uitstekende voorzet van Giorgos Kyriakopoulos tegen de touwen, waarna de thuisploeg op jacht ging naar een stunt. Dat een resultaat er in zat, werd duidelijk in minuut 89. Gian Marco Ferrari schoot de gelijkmaker binnen. Even leek het feest helemaal compleet te worden voor Sassuolo, maar de 3-2 werd in de vijfde minuut van de blessuertijd afgekeurd wegens een overtreding. Daardoor blijft de club uit Napels eerste.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen