Van Basten eerlijk over Messi-prijs: "Vind ik een beetje jammer"

1 december 2021, 21:43

Marco van Basten is verbaasd over de Ballon d'Or-verkiezing, die voor de zevende keer gewonnen werd door Lionel Messi. De oud-voetballer, die de prijs zelf drie keer in ontvangst mocht nemen, stelt dat andere spelers afgelopen seizoen beter presteerden dan de Argentijn.

"Beetje vreemd, vind ik. Hij heeft vorig jaar eigenlijk niet veel belangrijke dingen gedaan. Hij blijft natuurlijk een grote speler, maar je moet ook kijken wat je in een jaar presteert. Dat vind ik relatief niet heel indrukwekkend", zegt Van Basten bij Ziggo Sport over de winnaar. De aanvaller won de Copa América met Argentinië en pakte de Spaanse beker met FC Barcelona. De analist vindt het te weinig om aanspraak te maken op de prestigieuze prijs.

"Het is wel een beetje voor de hand liggend dat Messi zo'n prijs krijgt. Dat vind ik een beetje jammer", vervolgt de oud-spits, die sowieso niet snapt waarom er naast de Ballon d'Or nu ook een prijs is namens de FIFA voor beste speler van het seizoen. "Dat gaat dan ook weer door elkaar heen en dat maakt het rommelig en onduidelijk. Het zorgt ervoor dat de Ballon d'Or is aanzien wat verminderd is, aangezien je nu twee prijzen hebt."

Eerder pleitte de voormalig bondscoach al voor een andere winnaar bij de verkiezing. Hij noemde Chelsea-spits Romelu Lukaku, Liverpool-aanvaller Mohamed Salah en Bayern München-goalgetter Robert Lewandowski. "Salah heeft de afgelopen maanden zó goed gevoetbald en Lewandowski is een grootheid in Duitsland. Dan heb je nog Lukaku... Natuurlijk heeft iedereen zijn eigen voorkeur", besluit Van Basten.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen