Dumfries wint, Karsdorp verliest aansluiting met AS Roma

1 december 2021, 20:29   Bijgewerkt: 1 december 2021, 20:38

Een mooie avond voor Denzel Dumfries: de vleugelverdediger mocht voor het eerst sinds 31 oktober in de basis starten en won ook nog met zijn ploeggenoten. Degradatiekandidaat Spezia werd in San Siro met 2-0 verslagen. Bij de bezoekers moest Jeroen Zoet negentig minuten lang toekijken vanaf de bank.

Een spektakelstuk werd het in de eerste helft niet. Dumfries was bedrijvig aan de rechterkant van het veld, maar kon met zijn loopacties geen kansen creëren of zelf gevaarlijk worden. Na 35 minuten zag de vleugelverdediger zijn ploeg wel op voorsprong komen. Roberto Gagliardini toonde zijn klasse door een goede combinatie af te ronden. Het was het begin van een sterke fase van de thuisploeg. Het doel was duidelijk: zo snel mogelijk de marge verdubbelen. In de vijfde minuut na rust was aanvaller Joaquín Correa dichtbij met een schot op de lat.

Na een uur spelen was het wel voor de tweede keer raak, al was de scheidsrechter daar wel voor nodig. Na een ongelukkige handsbal ging de bal op de stip, waardoor Lautaro Martínez een makkelijke kans kreeg. Na de 2-0 was de spanning wel uit de wedstrijd. Inter hoefde niet meer en Spezia kon simpelweg te weinig om de Milanezen te laten beven. Hakan Çalhanoglu en Edin Dzeko waren nog dicht bij een doelpunt, maar hun inzet werd gekeerd door Ivan Provedel, die dus de voorkeur krijgt boven Zoet.

Bologna - AS Roma 1-0

Rick Karsdorp beleefde een minder leuke avond dan zijn landgenoot. Hij en zijn ploeggenoten verloren voor de zesde keer dit seizoen in de Serie A. Bologna stape met een 1-0 nederlaag van het veld door een doelpunt van

Mattias Svanberg. Door dat teleurstellende resultaat is de achterstand op nummer vier opgelopen tot zes punten voor José Mourinho en de Nederlander.