Slot eerlijk over wijzigingen: "Daar heb ik ook over getwijfeld"

1 december 2021, 20:46   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Arne Slot beschermt Jens Toornstra en Marcus Holmgren Pedersen voor het drukke speelprogramma. De Rotterdammers spelen elke week minstens twee wedstrijden, waardoor de trainer beide spelers nu even rust geeft tegen Heracles. De trainer twijfelde ook over Orkün Kökcü, maar laat de middenvelder toch starten tegen Heracles.

Jens Toornstra heeft zelf bij de trainer aangeklopt om een wedstrijd over te slaan, vertelt Slot bij ESPN. "Hij is deze week bij me gekomen om aan te geven dat hij, dat wist ik natuurlijk al, meerdere wedstrijden met dezelfde klachten speelt en het idee heeft, dat het met het drukke programma dat gaat komen, moeilijk voor hem gaat zijn om elke keer het maximale te geven.''

Pedersen heeft geen klachten, maar wel heel veel minuten gemaakt de afgelopen maanden. "Hij komt vanuit de Noorse competitie en heeft in de zomer geen rust gehad. Daarnaast heeft hij ook elke interland moeten spelen", aldus de oefenmeester over de rechtsback, die dit seizoen indruk maakt met zijn rushes over de flank. Desondanks zag de trainer hem de laatste wedstrijden een beetje worstelen met zijn vorm.

"Wanneer hij een aantal wedstrijden kort achter elkaar speelt, dan neemt zijn concentratie wat af. Dat gaat ten koste van zijn spel. Laat ik nou net op deze twee posities twee hele goede vervangers hebben. Dus het is een combinatie van factoren", doelt hij op de basisplaatsen van Alireza Jahanbakhsh en Lutsharel Geertruida. Het betekent dat Kökcü wel gewoon in de basis staat.

"Daar heb ik ook over getwijfeld. Dat is ook een reden waarom Jens niet start, waardoor ze elkaar eventueel kunnen afwisselen. Hij heeft in twee wedstrijden met heel veel moeite het einde weten te halen. Er is voor mij geen zekerheid dat hij met dezelfde intensiteit de negentig minuten haalt. Laten we vandaag eerst kijken wat de wedstrijd brengt", besluit Slot.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen