Koeman vertrekt uit Israël en maakt einde aan trainersloopbaan

1 december 2021, 17:05   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Erwin Koeman heeft een einde gemaakt aan zijn carrière als hoofdtrainer. De zestigjarige oefenmeester was sinds afgelopen zomer werkzaam bij het Israëlische Beitar Jeruzalem, maar zette woensdag een punt achter zijn dienstverband bij die club. Daarbij gaf hij aan dat persoonlijke omstandigheden de reden waren van zijn vertrek. 

"Sinds ik bij Beitar Jeruzalem aankwam, ben ik verliefd geworden op de club en de mensen hier", vertelde Koeman op de clubwebsite. "Hoe graag ik ook door zou willen, moet ik door persoonlijke omstandigheden stoppen. Het was een moeilijk besluit voor mij. Ik heb voorzitter Eli Ohana onlangs op de hoogte gebracht van mijn beslissing en hij accepteerde het."

"Daarbij is het voor mij ook tijd om definitief met pensioen te gaan als hoofdtrainer", vervolgde Koeman, die in 2004 bij RKC Waalwijk aan zijn eerste klus als hoofdtrainer begon. In Nederland was hij verder eindverantwoordelijke bij Feyenoord, FC Utrecht en FC Eindhoven, waarna hij enkele klussen als assistent-trainer aanging. Bij Southampton en Everton werkte hij samen met zijn broer Ronald Koeman en bij Fenerbahce was hij de assistent van Phillip Cocu. Verder was hij werkzaam als bondscoach van Hongarije (2008 - 2010) en Oman (2019). 

Lees ook: Erwin Koeman trekt interview in na onrust bij Israëlische club

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen