Grote zorgen na recordzege: Wiegman luidt noodklok

Grote zorgen na recordzege: Wiegman luidt noodklok

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

1 december 2021 – Sarina Wiegman zag haar Engelse vrouwenploeg dinsdagavond een historische 20-0 zege boeken op Letland. Uiteraard een geweldig resultaat, maar de bondscoach was er na afloop allesbehalve blij mee. Volgens haar bracht de uitslag juist een groot probleem in het vrouwenvoetbal aan het licht.

In eerste instantie liet Wiegman zich tegenover de Engelse pers nog bijzonder trots uit over de prestatie van haar ploeg. Terecht uiteraard, maar haar gesprek met Sky Sports even later had een heel andere toon. "Je wil natuurlijk competitieve wedstrijden spelen, en dit soort wedstrijden zijn allesbehalve competitief", stelde ze. "We willen het vrouwenvoetbal in elk land ontwikkelen, ook in de landen die nog niet zo ver zijn."

Daarom maakte de blijdschap na de bijzondere overwinning al snel plaats voor grote zorgen. "Ik denk dat het geen goede zaak is als uitslagen zo hoog uitslagen. Ik weet dat dat op de agenda staat bij de voetbalbonden, de UEFA en de FIFA. Dat lijkt me goed, want ik denk dat 20-0 voor niemands ontwikkeling een goede uitslag is."

Verschil in professionalisering 
Sky Sports zelf zette het probleem uiteen. Het medium ziet dat - ondanks het geld dat de UEFA en de FIFA investeren in landen zonder professionele competities voor vrouwen - de verschillen in professionalisering tussen de verschillende voetballanden steeds groter worden. Gevreesd wordt dat de sport ook voor kijkers minder interessant wordt.

Daarbij staan de UEFA en de FIFA voor een groot dilemma wat betreft de kwalificatie voor eindrondes. Enerzijds willen ze ieder land, groot en klein, de kans bieden om zich te kwalificeren voor een EK of WK. Anderzijds leidt dat er op dit moment tot uitslagen als die van Engeland tegen Letland. 

Lees ook: Wiegman verpulvert Letland met 20-0 (!) in WK-kwalificatie

Reacties

gerelateerd