AZ is niet tevreden over voorhoede en gaat transfermarkt op

1 december 2021, 15:48   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

AZ gaat deze winter de transfermarkt op in de hoop een extra spits aan de selectie toe te voegen. Dat kon trainer Pascal Jansen woensdagmiddag alvast verklappen. De huidige twaalfde plaats in de Eredivisie vond hij uiteraard te laag en hij wees daarbij op zijn voorhoede.

"Ik mis wel stootkracht voorin", erkende Jansen, geciteerd door het Algemeen Dagblad. "Als je nuchter kijkt naar het aantal kansen dat we krijgen en de doelpunten die we maken, dan is het verschil aanzienlijk. Ook als je bijvoorbeeld kijkt naar de expected goal (statistiek voor het verwachte aantal doelpunten, red.), dan staan we zelfs tweede van de Eredivisie. Dat is dan misschien een statistiek om je aan vast te houden, maar dat doe ik als trainer niet. De realiteit is dat je twaalfde staat."

En dus denken de Alkmaarders nu aan versterkingen. "Daarover ben ik altijd in gesprek met Max Huiberts (technisch directeur, red.)", vertelde Jansen. Hij acht een extra spits in zijn selectie noodzakelijk. "Hoewel ik het te makkelijk vind om alles op de spits te schuiven. Pavlidis is de enige echte nummer negen in de selectie. Achter hem zit Jelle Duin, die nog tijd nodig heeft om zich te bewijzen. De nieuwe spits zou dan een spits moeten zijn met diepgang en snelheid."

Voorlopig zal AZ het echter nog even zonder die extra spits moeten doen. Zo ook donderdagavond, wanneer het in eigen huis Fortuna Sittard ontvangt voor een inhaalduel. De Limburgers verkeren met een zeventiende plaats in zwaar weer en dus is het voor AZ mogelijk de perfecte gelegenheid om weer eens de drie punten te pakken. In dat geval zouden de Alkmaarders in ieder geval weer in het linkerrijtje terug te vinden zijn. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen