"Marciano moet bewijzen dat Feyenoord in breedte een topclub is"

1 december 2021, 15:27

Feyenoord treedt vanavond (woensdag) tegen Heracles Almelo opnieuw aan met

€210k
Meer info
' href="https://www.fcupdate.nl/voetballers/ofir-marciano">Ofir Marciano. De reservedoelman was ook de laatste wedstrijden de vervanger van Justin Bijlow, die positief testte op corona, maar maakte nog geen geweldige indruk. De NOS ziet de Israëliër als een van de spelers die nu moet gaan bewijzen dat Feyenoord 'in de breedte een topclub is'. 

"Als er een kans komt, moet ik die grijpen", zei Marciano eerder nadat hij bij Feyenoord voor een rol als reservekeeper tekende. Het was de eerste club waar hij zich in die rol moest schikken; bij zijn vorige club Hibernian was hij liefst vijf jaar lang de eerste keus onder de lat. In zijn eerste optredens namens Feyenoord was daar nog weinig van terug te zien: Marciano ging twee keer opzichtig in de fout in het Europese duel tegen Slavia Praag (2-2).

Martijn Krabbendam, Feyenoord-watcher namens Voetbal International, gaf tegenover de NOS echter aan dat hij vindt dat Marciano meer krediet verdient. Hij wees daarbij op het vorige seizoen, waar reservedoelman Nick Marsman zich opwerkte tot een van de sterkhouders van Feyenoord. "Marsman werd in het begin een 'gele kanarie' genoemd, omdat hij onder elke bal door vloog", herinnerde hij zich. "Uiteindelijk is hij een prima stand-in gebleken."

Oud-doelman Ronald Waterreus was vooral verbaasd door een uitspraak van trainer Arne Slot, die Marciano vertelde niet te proberen om Bijlows manier van keepen te imiteren, maar zijn eigen stijl te laten zien. "Vraag je hem om op te bouwen, dan vraag je hem per definitie al om als een ander te gaan keepen", vond Waterreus. "Het is een keeper die je gehaald hebt uit Schotland. Ik heb daar zelf ook gespeeld en het enige wat ze daar doen, is de bal zo ver mogelijk wegschieten."

Vanavond mag Marciano het dus voor de derde keer op rij gaan laten zien. Om 20:00 uur is in de - nog altijd lege - Kuip Heracles Almelo de tegenstander. 

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen