Ibrahimovic uitgesproken over Ballon d'Or en Lukaku-vete

1 december 2021, 18:30

Zlatan Ibrahimovic sprak woensdag in Corriere della Sera uitgebreid over verschillende onderwerpen. Zo kwamen de verkiezingen voor de Ballon d'Or en zijn vete met Romelu Lukaku aan bod en vertelde hij waarom een transfer naar Napoli op het laatste moment afketste. 

De veertigjarige spits van AC Milan toonde in het gesprek onder meer bewondering voor Cristiano Ronaldo en Lionel Messi, al ging zijn voorkeur uit naar laatstgenoemde. "Ook omdat we samen gespeeld hebben. We hadden een professionele band. Leo leeft voor het voetbal", herinnerde hij zich. Toch was hij niet eens met de keuze voor Messi als Ballon d'Or-winnaar. "Lewandowski verdiende de prijs dit jaar", stelde hij.

Lees ook: Nederlandse Ballon d'Or-stemmer liet Messi buiten zijn top vijf

Ibrahimovic sprak ook bewondering uit voor Diego Maradona, door wie hij in 2020 bijna een transfer naar Napoli had gemaakt. "Toen ik zijn documentaire zag, besloot ik om ook naar Napels te gaan om hetzelfde te doen als hij: de Scudetto winnen. Alles was rond met Napoli, maar toen joeg Aurelio De Laurentiis (clubeigenaar, red.) Carlo Ancelotti weg. Toen vroeg ik aan Mino Raiola: wat is het slechtste team dat ik kan verbeteren. Hij antwoordde dat Milan de dag ervoor met 5-0 had verloren in Bergamo. Toen was het beslist."

Lukaku

Als speler van AC Milan kreeg Ibrahimovic het in de derby tegen Inter aan de stok met zijn voormalig ploeggenoot (bij Manchester United) Romelu Lukaku. "Hij maakte ruzie met mijn teamgenoten, dus ik greep in. Toen viel hij mij persoonlijk aan. Ik was verbijsterd, want in Manchester waren we vrienden." Helemaal afgesloten is dat hoofdstuk voor Ibrahimovic nog niet. "Ik hoop hem snel te ontmoeten. Dit zijn dingen die we op het veld moeten uitvechten. Haat? Ik haat niemand, laat staan Lukaku."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen