Petrovic biedt excuses aan na bizarre veldbestorming

1 december 2021, 15:02

Zeljko Petrovic heeft spijt van zijn veldbestorming tijdens de Arab Cup-ontmoeting tussen Irak en Oman. In de slotfase van de wedstrijd kreeg Irak de kans om een strafschop te nemen voor de gelijkmaker, waardoor Petrovic het veld inrende om aan te geven wie het buitenkansje moest gaan benutten.

Aanvankelijk stond Ayman Hussein achter de bal, maar hij miste. Omdat de doelman zijn lijn te vroeg verliet, besloot de scheidsrechter een nieuwe penalty toe te kennen. Hussein ging opnieuw achter de bal staan, maar daar was Petrovic het niet mee eens. Hij sprintte het veld in om aan te geven dat een van zijn ploeggenoten achter de bal moest gaan staan.

Video: Petrovic sprint in blessuretijd veld op tijdens debuut bij Irak

Het hielp weliswaar, want Hasan Abdulkareem benutte de strafschop. Toch leidde het internationaal tot veel ophef. De beelden gingen de wereld over. In de kleedkamer sprak hij zijn elftal via een tolk toe. "Ik heb zojuist tegen de krant mijn excuses aangeboden over mijn gedrag", klinkt het op een video uit de kleedkamer uit de mond van Petrovic. 

"Ik mag dat nooit doen, ik voel me heel slecht voor Aymen", vervolgde de voormalig assistent-coach van Feyenoord. "Het is moeilijk om uit te leggen dat het een veel groter probleem is als hij de tweede penalty ook had gemist. Als er hier iemand heel professioneel en positief is, is dat Aymen. Ik voel me niet goed, maar het is gebeurd. Ik ben de coach en ik moet coachen. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen