SC Heerenveen
2 – 2
AZ

Steijn staat open voor 'trainerskerkhof' in Eerste Divisie

Steijn staat open voor 'trainerskerkhof' in Eerste Divisie

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

1 december 2021 – Maurice Steijn staat open voor een nieuwe trainersklus. De Hagenaar wordt de laatste dagen veelvuldig in verband gebracht met Almere City, dat op zoek is naar een nieuwe trainer na het onvermijdelijke ontslag van Gertjan Verbeek. Steijn ziet het avontuur in Flevoland wel zitten.

Dat bekent hij in gesprek met Voetbal International. Hij staat open voor een nieuw avontuur. "Als ze bellen, dan neem ik op. Ik kijk niet naar status of dat soort dingen, wel naar hoe de voorwaarden zijn, wat de ambities zijn en of ik als trainer in mijn kracht kan komen er met z'n allen een succes van te maken. Of het dan Eredivisie is of Keuken Kampioen Divisie, vind ik totaal niet belangrijk."

Het is de vraag of Steijn het trainerskerkhof in Almere wél kan overleven. Sinds 2011 stonden er, als hoofdtrainer en op interim-basis, elf verschillende coaches voor de groep. Na Dick de Boer volgden Edwin van Ankeren (interim), Fred Grim, Maarten Stekelenburg, Marco Heering (interim), Jack de Gier, Michele Santoni, Ole Tobiasen (interim), Robert Molenaar, Jeroen Rijsdijk (interim) en Gertjan Verbeek.

Steijn begon zijn trainersloopbaan in 2011 bij ADO Den Haag, waar hij een wisselvallige periode beleefde. Na zijn klus in Den Haag stond hij vijf jaar aan het roer bij VVV-Venlo. Die club verliet hij in 2019 voor een lucratief avontuur bij Al-Wahda. Afgelopen zomer nam hij om veiligheidsredenen ontslag bij NAC Breda.

Reacties

gerelateerd