Feyenoord-target verkiest Duits avontuur boven Eredivisie

1 december 2021, 13:11

Feyenoord lijkt definitief naast de komst van Fredrik Bjørkan te grijpen. De Noorse back moest afgelopen zomer al naar de Kuip komen, maar die deal ketste op het laatste moment af. Feyenoord bleef geïnteresseerd in zijn diensten, maar de Noor verkast nu definitief naar Duitsland.

Dat weten verschillende Noorse media. De 23-jarige linksachter zet spoedig zijn handtekening onder een contract voor meerdere seizoenen bij de Duitse middenmoter Hertha BSC, waar hij ploeggenoot wordt van Nederlander Deyovaiso Zeefuik. Bjørkan vertrekt transfervrij naar Berlijn. Zijn contract bij FK Bodø/Glimt loopt eind december namelijk af.

Feyenoord deed afgelopen zomer voor Marcus Holmgren Pedersen en Fredrik Aursnes al tweemaal zaken met een Noorse club (Molde, red.), maar vist naast de derde Noorse speler. Bjørkan was in Rotterdam in beeld om de concurrentiestrijd aan te gaan met Tyrell Malacia. Nu is de jonge en onervaren centrumverdediger Ramon Hendriks zijn back-up.

Bjørkan speelde dit jaar 27 wedstrijden in de hoofdmacht van Bodø/Glimt, de regerend Noorse landskampioen. In competitieverband was hij eenmaal trefzeker en bereidde hij zes treffers voor.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen