Nederlandse Ballon d'Or-stemmer liet Messi buiten zijn top vijf

1 december 2021, 12:45   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Al jaren deelt Frans van den Nieuwenhof de Nederlandse stemmen uit voor het Ballon d'Or-gala. De oud-journalist van Voetbal International gaf ook dit jaar weer zijn punten door aan organisator France Football, maar liet ditmaal de winnaar buiten zijn top vijf.

Lionel Messi veroverde afgelopen maandagavond alweer de zevende Ballon d'Or in zijn loopbaan. De kleine Argentijn bleef in de stemronde voornaamste concurrent Robert Lewandowski nipt voor. Liefst 170 journalisten mochten hun stemmen uitbrengen. De panelleden mochten zoals ieder jaar kiezen aan wie zij 6, 4, 3, 2 en 1 punt uitdeelden.

Van den Nieuwenhof gaf zijn stemmen eind oktober door. "Wie ik mijn zes punten heb gegeven? Cristiano Ronaldo", zegt hij tegen het Algemeen Dagblad. "Verder heb ik punten gegeven aan Lewandowski, Kevin de Bruyne, Jorginho en N'Golo Kanté. Ik vond de rentree van Ronaldo bij Manchester United indrukwekkend, al vond ik niet dat er dit jaar één uitgesproken kandidaat bij zat."

Ook Ronaldo presteerde niet ijzersterk dit jaar en eindigde slechts op de zesde plaats. "Ik heb voor Ronaldo gekozen omdat hij topscorer van het EK is geworden en een aantal records heeft gebroken die waarschijnlijk voor altijd blijven staan. Ik denk dat Messi vooral gewonnen heeft vanwege de Copa America, heel Zuid-Amerika zal wel op hem gestemd hebben. Maar dan zit je alsnog maar aan een klein gedeelte van het totale aantal stemmen."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen