'SC Heerenveen zet zinnen op Van Hooijdonk'

'SC Heerenveen zet zinnen op Van Hooijdonk'

Op wie zet jij in vanavond? Open een account bij Bet365 en ontvang tot 100 euro bonus.
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

1 december 2021 – SC Heerenveen hoopt zich komende winter met een nieuwe aanvalsleider te versterken en is in de zoektocht daarnaar uitgekomen bij Sydney van Hooijdonk. De jonge spits is volgens de Leeuwarder Courant een 'serieuze optie' voor de komende transferwindow.

Van Hooijdonk moet de concurrentiestrijd aangaan met clubtopscorer Henk Veerman, die de laatste weken al geregeld op de bank werd geposteerd omdat coach Johnny Jansen niet tevreden was over zijn inbreng. Met een nieuwe concurrent in de spits hoopt de Friese formatie ook in Veerman het beste naar boven te halen. Bovendien is Veerman de enige nummer negen die Heerenveen momenteel in de gelederen heeft.

De middenmoter van de Eredivisie hoopt dus deze winterstop in Italië te winkelen. Van Hooijdonk verruilde NAC Breda afgelopen zomer transfervrij voor een avontuur bij Bologna, waar hij vooral bankzitter is. In totaal kwam hij viermaal in actie in de Italiaanse Serie A. Het is nog wachten op het eerste basisplaats én doelpunt van de zoon van Pierre van Hooijdonk.

Het zou waarschijnlijk om een huurconstructie gaan. Niet alleen Van Hooijdonk behoort tot de opties voor de punt van de aanval. Eerder maakte technisch directeur Ferry de Haan al kenbaar dat Thijs Dallinga een optie is voor de spitspositie. De aanvaller van Excelsior maakt met 21 treffers in de Keuken kampioen Divisie vooralsnog veel indruk. Zijn komst zou gevoelig kunnen liggen, omdat hij doorbrak bij FC Groningen.

gerelateerd