Struijk hoopt op belletje Van Gaal: verdediger wil WK met Oranje

1 december 2021, 09:27

Pascal Struijk lijkt zijn keuze voor een nationaal elftal te hebben gemaakt. De sterkhouder van Premier League-middenmoter Leeds United kan kiezen tussen de Belgische en Nederlandse nationale ploeg, maar lijkt de voorkeur te geven aan ene interlandloopbaan in Oranje.

Struijk speelde jeugdinterlands voor Nederland, maar werd onlangs benaderd door de Belgische bondscoach Roberto Martínez. "Die was er vroeg bij. Uit zijn verhaal sprak veel vertrouwen. Ineens moest ik een keuze maken waarover ik niet eerder had nagedacht. Lastig", vertelt hij tegen Voetbal International. Ook Jong Oranje trok aan hem.

"Ik zei tegen Van de Looi dat ik wilde wachten", doelt hij op bondscoach Erwin van de Looi. "Om voor België te kúnnen spelen, startte ik daar de procedure om een voetbalpaspoort te krijgen. Corona vertraagde de boel. Ik moest naar België om papierwerk te regelen, maar dat kon niet. Uiteindelijk heb ik zelf besloten de boel maar even op pauze te zetten."

Momenteel wikt en weegt hij. "Om sportieve redenen wil ik België niet uitsluiten. Maar ja, diep van binnen, als ik terugdenk aan mijn dromen als kleine jongen: het liefst speel ik voor Nederland. Ik ga nergens van uit, denk niet dat ik zomaar word opgeroepen of zo, er zijn veel goede centrale verdedigers. Maar als de KNVB mij bijvoorbeeld laat weten dat ze me in ieder geval een beetje in de gaten houden; dat zou wel heel fijn zijn." Hij hoopt volgend jaar aan het WK deel te nemen. "En als dat voor Nederland kan, zou dat fantastisch zijn."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen