Krul pakt punt met Norwich in Engelse kelderkraker

Krul pakt punt met Norwich in Engelse kelderkraker

Op wie zet jij in vanavond? Open een account bij Bet365 en ontvang tot 100 euro bonus.
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

30 november 2021 – In de onderste regionen van de Premier League hebben Newcastle United en Norwich City elkaar in evenwicht gehouden. De bezoekers leken met doelman Tim Krul op weg naar een overwinning, maar bleef tegen het tiental van de thuisploeg steken op een 1-1 gelijkspel.

Op St. James' Park leek het al heel vroeg mis te gaan voor Newcastle. Teemu Pukki ontsnapte na negen minuten spelen aan de aandacht en ging alleen richting doelman Martin Dúbravka. De Finse aanvaller werd echter door Ciaran Clark tegen het gras gewerkt. Scheidsrechter Andy Madley bleek onverbiddelijk en stuurde de verdediger met een directe rode kaart naar de kant.

Norwich slaagde er daarna niet in om de nummerieke meerderheid te verzilveren en kreeg na een uur spelen het deksel hard op de neus. Krul leek de strafschop van Callum Wilson te keren, maar via de Nederlandse goalie vloog de bal alsnog in het doel: 1-0. Met tien man moest Norwich dus in de achtervolging en hoofdrolspeler Pukki toonde in de slotfase zijn waarde.

Hij stond op de juiste plek bij een voorzet van Dimitris Giannoulis en kegelde de bal fantastisch in de bovenhoek: 1-1. Daar bleef het bij Newcastle upon Tyne en dus blijven beide ploegen in de degradatiezone. Newcastle is met zeven punten de hekkensluiter van de Premier League, terwijl Norwich met tien punten op de achttiende plek staat.

gerelateerd