Grim ziet kansen in ArenA: "Ook Ajax heeft zwakke plekken"

Grim ziet kansen in ArenA: "Ook Ajax heeft zwakke plekken"

Op wie zet jij in vanavond? Open een account bij Bet365 en ontvang tot 100 euro bonus.
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

30 november 2021 – Willem II hoopt donderdagavond voor een verrassing te zorgen op bezoek bij Ajax. De Tilburgers hebben al vier wedstrijden op rij verloren in de Eredivisie en kunnen de punten goed gebruiken. Trainer Fred Grim ziet dat zijn spelers zichzelf flink onder druk zetten.

Grim stond in het verleden jarenlang onder de lat bij Ajax en kent de tegenstander dan ook goed. "De kwaliteiten van Ajax zijn voor iedereen bekend", aldus Grim op de website van Willem II. "Maar hoe sterk Ajax ook is, ze hebben ook zwakke plekken of mindere momenten. Ze hebben het tegen FC Utrecht, Heracles, Sparta en Go Ahead lastig gehad. Daar willen wij ook voor zorgen."

Door de mindere resultaten van de afgelopen weken, ziet Grim een bepaalde spanning bij zijn spelers. "Wat ik merk bij mijn team is dat ze zelf de druk erop leggen. Met die druk moet je wel om kunnen gaan, want te veel druk kan ook verlammen. Ik heb al een aantal keer gezien dat wij het dan laten liggen. Maar dat is ook een proces waar we stappen in moeten zetten."

Ajax en Willem II trappen donderdagavond om 20.00 uur af in de Johan Cruijff ArenA. De bezoekers staan na veertien wedstrijden op de elfde plek met achttien punten. De Amsterdammers zijn de trotse koploper met 33 punten, maar kunnen zich geen puntenverlies veroorloven. Achtervolgers PSV en Feyenoord hijgen Ajax namelijk in de nek.

gerelateerd