Petrovic opent avontuur als bondscoach Irak met laat gelijkspel

Petrovic opent avontuur als bondscoach Irak met laat gelijkspel

Op wie zet jij in vanavond? Open een account bij Bet365 en ontvang tot 100 euro bonus.
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

30 november 2021 – Zeljko Petrovic heeft zijn eerste wedstrijd als bondscoach van Irak achter de rug. De opvolger van de vertrokken Dick Advocaat begon zijn dienstverband met een 1-1 gelijkspel tegen Oman. In de eerste groepswedstrijd van de Arab Cup viel de Irakese gelijkmaker diep in blessuretijd.

De 56-jarige Petrovic was bij Irak in eerste instantie assistent van Advocaat. De Hagenaar stapte eerder deze maand echter op en droeg het stokje over aan Petrovic. In de strijd om de Arab Cup begon Irak uitstekend, maar de lat stond in de eerste helft tot twee keer toe een treffer in de weg. Na de thee leek het helemaal mis te gaan voor het team van Petrovic.

Yaser Kasim moest het veld halverwege de tweede helft namelijk verlaten met een tweede gele kaart. Salaah Al-Yahyaei schoot Oman vervolgens vanaf elf meter op 0-1. Oman opende de jacht op meer treffers en zag twee doelpunten worden afgekeurd. De tien Irakezen sloegen daarna diep in blessuretijd toe. Ayman Hussein bepaalde de eindstand vanaf de stip op 1-1.

De Arab Cup wordt de komende weken afgewerkt in Qatar. Naast Oman treft Irak ook Qatar en Bahrein. In groep B komen we de Verenigde Arabische Emiraten van Bert van Marwijk tegen. Zij spelen in de groepsfase tegen Tunesië, Mauritanië en Syrië. In groep C spelen Marokko, Saoedi-Arabië, Jordanië en Palestina. Groep D wordt gevormd door Algerije, Egypte, Libanon en Soedan.

gerelateerd