Pochettino looft Messi: "Hij is deze prijs helemaal waard"

Pochettino looft Messi: "Hij is deze prijs helemaal waard"

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

30 november 2021 – Mauricio Pochettino is duidelijk: niemand verdiend De Ballon d'Or meer dan Lionel Messi. De Argentijn kreeg de prestigieuze prijs maandagavond voor de zevende keer uitgereikt. De trainer van Paris Saint-Germain is lovend over de aanvaller, die deze zomer transfervrij de overstap maakte van FC Barcelona naar de Franse topclub.

"Het is volledig verdiend. Daar is geen discussie over mogelijk. Natuurlijk kan er in andere landen kritiek zijn, maar Messi is deze prijs helemaal waard", aldus de oefenmeester, die daarmee reageert op de kritiek uit Duitsland, waar Bayern München-aanvaller Robert Lewandowski werd gezien als topfavoriet voor de individuele prijs. Dat gebeurde dus niet, waardoor Messi de Gouden Bal voor de zevende keer mocht ophalen.

Lees ook: Onbegrip voor keuze Messi: "In Parijs nog onzichtbaar"

Pochettino noemt het ´een buitengewone prestatie´. "We hopen dat we vandaag op de eerste dag zijn van wat leidt tot zijn achtste. We zijn blij hem hier elke dag te hebben en hopen dat we aan het einde van het seizoen gezamenlijke en individuele prijzen hebben gewonnen", aldus de oefenmeester voorafgaand aan het duel met OGC Nice, waar Justin Kluivert, Calvin Stengs, Pablo Rosario en Kasper Dolberg onder contract staan.

Dat kwartet van oude bekenden hoeft sowieso niet te vrezen voor Neymar. De aanvaller is uitgeschakeld met een enkelblessure. "Het is altijd lastig om een speler als Neymar meerdere weken te moeten missen. Ik vind het ook vervelend voor hem, want hij houdt van voetbal. We gaan niet proberen hem te vervangen, maar we zoeken naar een oplossing die zorgt voor de beste tactische balans", besluit de trainer, die mogelijk ook geen beroep kan doen op Messi. De aanvaller heeft last van een buikvirus.

Reacties

gerelateerd