Klopp looft Van Dijk richting bijzonder duel: "Was ongelukkig"

Klopp looft Van Dijk richting bijzonder duel: "Was ongelukkig"

Op wie zet jij in vanavond? Open een account bij Bet365 en ontvang tot 100 euro bonus.
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

30 november 2021 – Woensdagavond staat er voor Virgil van Dijk een bijzondere wedstrijd op het programma. Hij neemt het op tegen Everton én Jordan Pickford. De centrale verdediger raakte vorig seizoen zwaar geblesseerd tijdens een botsing met de sluitpost. Jurgen Klopp stelt dat de verdediger de blessure inmiddels naast zich neer heeft kunnen leggen en looft het ´briljante´ herstel.

"De situatie was ongelukkig. Ik heb het daarna niet meer in een andere wedstrijd gezien", doelt de trainer op de botsing, waardoor Van Dijk de rest van het seizoen niet meer kon spelen voor Liverpool en het Europees kampioenschap miste met Oranje. Inmiddels is de mandekker weer een vaste waarde bij de Reds. "Hij is geweldig teruggekomen, ook in zijn hoofd is hij helemaal vrij."

Van Dijk kreeg afgelopen week rust in het Champions League-duel met FC Porto. De trainer doet bewust voorzichting met de voetballer, die maanden aan de kant stond met zijn zware blessure. "We hebben hem gewoon uit voorzorg wat rust gegeven", aldus Klopp op de persconferentie, een dag voorfagaand aan de stadsderby. "Mogelijk krijgt hij in de komende wedstrijden nog wat rust, daar moeten we nog over nadenken."

De trainer wilde de wedstrijd van woensdag overigens niet groter maken dan het is: "Een derby of niet, het blijft een gewone voetbalwedstrijd. We bereiden ons ook voor zoals normaal. We weten dat de supporters een overwinning willen en gaan proberen om die dromen uit te laten komen. We spelen de laatste wedstrijden goed en moeten dat ook morgenavond weer laten zien. Als we dat doen, zijn we heel moeilijk te verslaan." 

gerelateerd