Belenenses komt met verzoek over bizar 'coronaduel'

Belenenses komt met verzoek over bizar 'coronaduel'

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

30 november 2021 – Belenenses heeft bij de Portugese competitieleiding gevraagd of de wedstrijd tegen Benfica overgespeeld mag worden. De club had dat duel maar negen spelers door een enorme coronauitbraak binnen de selectie en verloor dan ook kansloos: voor de wedstrijd gestaakt werd stond het al 0-7.

Circa dertien spelers en vier stafleden moesten noodgewongen het duel aan zich voorbij laten gaan. Het gaat om een uitbraak van de nieuwe Omricon-variant, die is overgewaaid uit Zuid-Afrika. Een van de spelers keerde onlangs terug uit dat land. "Hopelijk wordt het duel overgespeeld. Het is de enige manier om deze schandvlek uit te wissen. Verder moeten we ervoor zorgen dat zoiets niet opnieuw kan gebeuren",  vertelt voorzitter Rui Pedro Soares van Belenenses aan ESPN.

De wedstrijd moest doorgaan van de competitie-organisatie, al ontkennen ze dat zelf. Zij suggereren dat zowel Belenenses als Benfica niet intging om de mogelijkheid om de wedstrijd op een later moment te spelen. Het zorgt voor woede bij de voorzitter, die het duel na 46 minuten gestaakt zag worden. Van de negen beschikbare spelers waren namelijk drie uitgevallen met een blessure. "Hte is één grote leugen", aldus Soares. "We bereiden juridische stappen voor. Het ligt niet in onze macht om een duel uit te laten stellen."

Het eerste doelpunt lag al na 24 seconden in het net. Om het nog wat pijnlijker te maken, ging het om een eigen goal van Eduardo Kau. Daarna ging het snel voor Benfica, dat op weg leek naar dubbele cijfers. Dat gebeurde dus niet, aangezien de wedstrijd gestaakt werd. Het werd zo een makkelijke avond voor de topclub, maar ook daar was woede over het feit dat de wedstrijd überhaupt door was gegaan: "Zo worden we nooit meer serieus genomen", aldus voorzitter Rui Costa.

Lees ook: 'Coronaduel' houdt gemoederen bezig in Portugal: 'Een schande'

Reacties

gerelateerd