Kuyt ziet minpunt bij Feyenoord ten opzichte van Ajax en PSV

Kuyt ziet minpunt bij Feyenoord ten opzichte van Ajax en PSV

Op wie zet jij in vanavond? Open een account bij Bet365 en ontvang tot 100 euro bonus.
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

30 november 2021 – Dirk Kuyt ziet Feyenoord niet als titelfavoriet, maar hij is wel positief verrast over de Rotterdammers. Arne Slot kwam deze zomer naar De kuip en heeft in recordtijd de ploeg naar zijn hand gezet met aanvallend voetbal én uitstekende resultaten. De kleine selectie kan de ploeg later in het seizoen wel gaan opbreken, stelt de analist. 

"Allereerst denk ik dat Feyenoord het geweldig doet onder de nieuwe trainer. Ze zijn boven zichzelf uitgestegen als je kijkt naar de middelen die ze hebben. Dat is het mooie van sport, er kan altijd onverwachts iets moois gebeuren. Ik had zelf niet verwacht dat Feyenoord op deze positie zou staan na zoveel wedstrijden", vertelt de oud-voetballer in de SP-podcast Daarom is het Goed.

Kuyt weet dat de concurrenten Ajax en PSV, mede door de financiële armslag, betere selecties hebben. "Alleen dat bepaalt niet altijd de kampioen aan het eind van het jaar. Ik hoop van harte dat ze dit vol kunnen houden. Ze zitten in elk geval in het goede momentum. Het is wel belangrijk dat alles mee blijft zitten, want de selectie van Feyenoord is niet zo breed als die van PSV of Ajax. Maar de breedte die er wel is, maakt wel gelijk het verschil. Kijk maar naar Dessers."

Slot wil met de Rotterdammers aanvallend spelen, maar dat gaat niet elke wedstrijd goed. Niet voor niets moest invaller Dessers al meerdere keren de ploeg bij de hand nemen. Het is volgens Kuyt ook een kracht dat de ploeg zelfs de matige wedstrijden naar zich toetrekt. "Dit team geeft gewoon nooit op. Er is ook saamhorigheid. Als er iemand gewisseld wordt, zie je geen wegwerpgebaartjes. Bryan Linssen gunt het Dessers ook echt om de winnende goals te maken. Het ziet er gewoon heel erg goed uit, maar of ze dit vol kunnen houden met zo'n kleine selectie... Daarom maak ik me wel een beetje zorgen over de breedte."

De oud-voetballer ziet de ploeg dan ook niet als favoriet, al hoopt hij natuurlijk wel dat zijn oude liefde kampioen wordt. "Als dat lukt, dan is het een grotere prestaties dan die van ons destijds", doelt hij op het kampioenschap in 2017, waar de spits in de beslissende wedstrijd een hattrick scoorde. "Als je kijkt naar de financiën die Ajax heeft, de spelers die ze hebben kunnen halen. Het was pijnlijk om Steven Berghuis naar Ajax te zien gaan. Daar loopt gewoon heel veel kwaliteit en des te knapper zou het zijn als Feyenoord het toch zou flikken."

gerelateerd