'Plannen Rangnick slecht nieuws voor Van de Beek'

'Plannen Rangnick slecht nieuws voor Van de Beek'

Op wie zet jij in vanavond? Open een account bij Bet365 en ontvang tot 100 euro bonus.
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

30 november 2021 – Amadou Haïdara (23) moet de selectie van Manchester United van een nieuwe impuls voorzien, zo claimen diverse Britse media. Ralf Rangnick zou zijn voormalig aankoop in januari naar Old Trafford willen halen. Dat lijkt slecht nieuws voor Donny van de Beek, daar de komst van Haïdara extra concurrentie op het middenveld zou betekenen.

Haïdara werd in Mali opgeleid door JMG Academy Bamako en in 2016 door Red Bull Salzburg naar Europa gehaald. Na zijn doorbraak in Oostenrijk maakte hij in januari 2019 voor ongeveer achttien miljoen euro de overstap naar zusterclub RB Leipzig, waar hij is uitgegroeid tot vaste waarde. Haïdara stond afgelopen zomer in de belangstelling van Newcastle United, maar tot een deal kwam het niet. Nu maakt de middenvelder binnenkort mogelijk alsnog de overstap naar de Premier League.

Voor Rangnick is Haïdara het belangrijkste winterdoelwit. De energieke middenvelder past uitstekend in de stijl waarin de Duitse oefenmeester Manchester wil laten voetballen. De Engelse grootmacht zal wel diep in de buidel moeten tasten om zaken te doen met Leipzig. Haïdara moet zo'n 39 miljoen euro kosten. Dat is ongeveer hetzelfde bedrag waarvoor Van de Beek vorig jaar zomer werd weggekocht bij Ajax.

De geruchten rond Haïdara beloven weinig goeds voor Van de Beek. De Nederlandse middenvelder leek de voorbije tijd op weg naar de uitgang omdat hij nauwelijks speeltijd kreeg van Ole Gunnar Solskjaer, maar door de trainerswissel is een winters vertrek minder zeker. In Engeland vermoedt men dat het perspectief van Van de Beek waarschijnlijk toch niet is veranderd. Wil hij meer speeltijd, dan moet hij waarschijnlijk zijn heil elders zoeken.

gerelateerd