Van Bronckhorst haalt Defoe uit technische staf: "Hij is nu speler"

30 november 2021, 10:36   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Giovanni van Bronckhorst heeft Jermain Defoe niet nodig in zijn technische staf. De aanvaller vervulde dit seizoen een dubbelrol als lid van de technische staf én als spelers van Rangers FC. Nu kan hij zich weer volledige richten op de prestaties binnen de lijnen.

Dat de Engelsman uit de technische staf wordt gezet, heeft er alles mee te maken dat de Nederlander zijn eigen mensen heeft meegenomen. Door de komst van Roy Makaay, Dave Vos, Yori Bosschaart en Arno Phillips is er namelijk geen plek meer op de bank voor de routinier. Desondanks is Van Bronckhorst in gesprek met The Scotsman lovend over de beginnend trainer.

"Hij heeft goed werk verricht en is ook bezig met het halen van zijn trainerspiloma's, maar voor nu is hij nog speler en zo zullen we hem ook alleen gebruiken. Zijn kwaliteiten hebben we soms nodig in wedstrijden", aldus de trainer. Dit seizoen kwam de 39-jarige spits nog maar twee keer in actie, terwijl hij vorig jaar twintig wedstrijden speelde. "Kemar Roofe is geblesseerd geweest en ik denk dat Jermain dit seizoen nog belangrijk kan zijn. Hij is nog steeds goed."

Defoe en Van Bronckhorst stonden in 2003 als spelers voor het eerst tegenover elkaar.Destijds speelde de Nederlander bij Arsenal, terwijl de spits onder contract stond bij West Ham United. Via omzwervingen bij Bournemouth, Tottenham Hotspur, Portsmouth, het Canadese Toronto en Sunderland kwam hij in 2019 bij de Schotse topclub terecht. Vorig seizoen scoorde hij zeven keer.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen