Vitesse
0 – 0
FC Utrecht

Analisten kritisch op Ajax, PSV en Feyenoord: "Wat was dit slecht"

Analisten kritisch op Ajax, PSV en Feyenoord: "Wat was dit slecht"

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

30 november 2021 – Kenneth Perez en Aad de Mos hebben weinig plezier gehad afgelopen weekend. De analisten zagen vooral zondag een bedroevend niveau in de Eredivisie met weinig doelpunten en slechte wedstrijden. Ajax won met 0-1 van Sparta Rotterdam, Feyenoord speelde doelpuntloos gelijk tegen FC Twente en PSV wist weer niet te winnen van sc Heerenveen (1-1).

"Het is niet erg als er af en toe een slechte wedstrijd tussen zit, maar dit weekend was het wel heel erg. Poeh, wat was dit slecht. Daarom was ik een beetje chagrijnig op tv", stelt Perez in De Telegraaf. De Deen heeft wel een oorzaak voor het slaapverwekkende weekend: de lege stadions. "Het ontbreken van publiek heeft wel een belangrijke rol gespeeld. In een vol stadion lijkt een wedstrijd sowieso al beter dan die in werkelijkheid is. Maar zo´n troosteloze ambiance maakt het voor spelers ook moeilijker om zich op te laden."

"Het ontbreken van publiek is duizend procent een factor", erkent De Mos. De oud-trainer omschrijft het weekend als 'een verschrikking'. "Als jij de afgelopen week Europees voetbal hebt gespeeld voor volle stadions, dan heeft dat invloed op jou als speler. Dat is heel menselijk. Daarbij zijn Heerenveen-uit en FC Twente-uit altijd lastig voor PSV en Feyenoord. En Ajax tegen een 5-4-1-formatie op dat plastic bij Sparta", doelend op het matige kunstgrasveld op Het kasteel.

Perez denkt ook niet dat de Europese wedstrijden de oorzaak waren van de matige wedstrijden bij de topclubs. "Of de Europese wedstrijden ook een rol hebben gespeeld? Als iedereen het er continu over heeft, dan zeker", reageert de analist sceptisch. "Als trainers, spelers en ook de pers maar blijven zeggen dat iedereen zo moe is na een Europese wedstrijd, dan wordt het vanzelf gecreëerd. Laten we in ieder geval hopen dat het slechte weekend iets eenmaligs was, anders worden het lange weken tot de kerst." De Mos sluit zich daar bij aan: "Laten we hopen dat De Klassieker op 19 december met publiek kan worden gespeeld."

Reacties

gerelateerd