Dit was het kleine puntenverschil tussen Messi en Lewandowski

Dit was het kleine puntenverschil tussen Messi en Lewandowski

Op wie zet jij in vanavond? Open een account bij Bet365 en ontvang tot 100 euro bonus.
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

30 november 2021 – Het scheelde niet eens zo heel veel of Robert Lewandowski had maandagavond de Ballon d'Or gewonnen. Lionel Messi prolongeerde de titel met een kleine voorsprong, zo heeft France Football bekendgemaakt. Het verschil tussen de twee? Slechts 33 punten. Messi ontving 613 punten, Lewandowski 580.

In 2019 won Messi de Ballon d'Or ook met een miniem verschil. Toen was het verschil met nummer twee Virgil van Dijk zelfs nog kleiner: zeven punten. De Nederlandse verdediger van Liverpool was een groot deel van 2021 geblesseerd en behoorde zodoende dit jaar niet tot de dertig genomineerden. Jorginho won maandagavond het brons met een puntentotaal van 460.

De verschillen met de rest van de genomineerden zijn groot. Karim Benzema (239 stemmen), N'Golo Kanté (186 stemmen), Cristiano Ronaldo (178 stemmen), Mohamed Salah (121 stemmen), Kevin De Bruyne (73 stemmen), Kylian Mbappé (58 stemmen) en Gianluigi Donnarumma (36 stemmen) completeren de top-tien. Alleen César Azpilicueta en Luka Modric, die op de gezamenlijke 29ste plaats eindigden, kregen geen punten.

Messi toonde zich maandagavond trots op het winnen van zijn zevende Gouden Bal. "Het voelt goed om hier vandaag in Parijs aanwezig te mogen zijn", begon Messi zijn toespraak. "Ik ben erg blij, echt heel blij. Ik wil echt blijven vechten en nieuwe doelen bereiken. Ik weet niet hoeveel jaar ik nog zal blijven voetballen, maar ik heb het nog altijd naar mijn zin. Ik bedank mijn teamgenoten bij Barça, mijn medespelers in Parijs en bij de nationale ploeg van Argentinië."

De aanvaller van Paris Saint-Germain richtte zich ook tot runner-up Lewandowski. "Je verdient je Ballon d'Or. Vorig jaar was iedereen het erover eens dat jij de grote winnaar was. Maar nogmaals: ik ben echt heel blij. Ik weet niet hoeveel jaar ik nog heb, maar ik hoop dat het er nog veel zullen zijn. Want ik heb het enorm veel plezier."

gerelateerd