Messi wint Ballon d'Or; dieptepunt voor Ronaldo en Nijhuis 'stopt'

30 november 2021, 00:30   Bijgewerkt: 29 november 2021, 23:38

In de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de avond daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting van alles wat je allemaal hebt gemist ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Dit waren de belangrijkste nieuwsfeiten op maandag 29 november.

Messi grijpt zevende Ballon d'Or

Lionel Messi heeft zijn record wat betreft gewonnen Ballon d'Ors verstevigd. De Argentijnse superster werd maandagavond in Frankrijk verkozen tot beste voetballer van 2021. De linkspoot, die deze zomer FC Barcelona verruilde voor Paris Saint-Germain, won de prestigieuze bokaal voor de zevende keer in zijn carrière.

Pedri opvolger De Ligt, Gravenberch achtste

FC Barcelona-talent Pedri is verkozen tot Beste speler van onder de 21 jaar oud en daarmee de Kopa Trophy in de wacht gesleept. Daarmee is hij de opvolger van Matthijs de Ligt geworden. De Juventus-verdediger won de prijs vorig jaar. Ajax-middenvelder Ryan Gravenberch kan ook trots terugkijken: de Oranje-international eindigde op een achtste positie.

Historisch slechte positie Ronaldo in Ballon d'Or-verkiezing

Het werd voor Cristiano Ronaldo, die de uitreiking van de Ballon d'Or vanwege quarantaine vanuit huis moest volgen, een enorm teleurstellende avond. De Portugese steraanvaller eindigde voor het eerst sinds 2010 niet op het podium van de verkiezing. Ronaldo moest uiteindelijk naast Messi en Lewandowski ook Jorginho, N'Golo Kanté en Karim Benzema voor zich dulden.

Nijhuis verkiest televisiewerk boven fluiten internationale wedstrijden

Bas Nijhuis stopt met het fluiten van internationale voetbalwedstrijden. De leidsman kreeg van de UEFA te horen dat men daar niet blij was met zijn televisiewerk, iets dat ongebruikelijk is voor scheidsrechters. Nijhuis wordt volgend seizoen daarom van de internationale lijst geschrapt en zal dus geen interlands of wedstrijden in de Europa League meer fluiten.

Emmen kruipt dichter richting topposities Eerste Divisie na zege op Almere

FC Emmen is weer dichter bij koploper FC Volendam en achtervolger Excelsior gekropen. De ploeg van trainer Dick Lukkien was in eigen huis met 3-0 te sterk voor het dramatisch presterende Almere City. Jasin-Amin Assehnoun maakte alle treffers voor de ploeg die afgelopen seizoen degradeerde uit de Eredivisie.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen