Nijhuis stopt met Europese wedstrijden wegens tv-werk

11 december 2021, 11:48

Bas Nijhuis is komend seizoen niet meer als scheidsrechter tijdens Europese toernooien te bewonderen. De Nederlandse toparbiter floot de laatste jaren nog regelmatig in de Europa League en diverse interlands, maar wordt door de UEFA volgend seizoen van de lijst verwijderd. Nijhuis geeft zelf liever de voorkeur aan zijn televisiewerk.

Dat heeft te maken met het feit dat Nijhuis regelmatig op televisie te zien is. "Na de zomer kreeg ik te horen dat men niet blij was met mijn televisieoptredens", reageerde de scheidsrechter in het programma Veronica Inside. Nijhuis pakte na dat nieuws zelf de telefoon op. "Ik heb de UEFA gebeld. Het antwoord was dat het niet gebruikelijk is om als scheidsrechter op tv te komen."

Nijhuis was in de zomer wekelijks te gast in het programma De Oranjezomer, het VI-programma tijdens de Olympische Spelen en het Europees kampioenschap. Ook tijdens reguliere uitzendingen neemt hij regelmatig plaats aan de bar. Nijhuis stuurde nog een mail naar de UEFA, maar heeft nooit antwoord gekregen. "Ik heb geen zin in mindere wedstrijden en lage cijfers van beoordelaars. Dan stop ik liever."

Ook de KNVB is niet blij met de televisieoptredens van Nijhuis, hoewel de bond dat in het verleden nog nooit hardop heeft uitgesproken. 

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen