BREAKING | Messi verstevigt Ballon d'Or-record na mager jaar

29 november 2021, 22:08   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Lionel Messi heeft zijn record wat betreft gewonnen Ballon d'Ors verstevigd. De Argentijnse superster werd maandagavond in Frankrijk verkozen tot beste voetballer van 2021. De linkspoot, die deze zomer FC Barcelona verruilde voor Paris Saint-Germain, won de prestigieuze bokaal voor de zevende keer in zijn carrière.

Messi beleefde met FC Barcelona een teleurstellend jaar. De Argentijn won voor het eerst in jaren geen prijs met de hoofdmacht, maar hij kroonde zich wel tot topscorer van Spanje. In de zomer verkaste de aanvaller transfervrij naar Paris Saint-Germain. Die transfer kwam tot stand nadat Barça er vanwege financiële problemen niet in slaagde om zijn contract te verlengen. Daardoor moest hij genoodzaakt verkassen naar de Ligue 1.

Ook daar lukt het hem vooralsnog niet om zijn stempel te drukken zoals hij de voorbije jaren in Barcelona deed. Messi vierde in 2021 één grote triomf: voor het eerst in zijn rijke loopbaan won hij een hoofdprijs met de nationale ploeg. Argentinië schreef in de zomer de Copa América op haar naam, na een zwaarbevochten 1-0 overwinning op Brazilië.

Messi won de Ballon d'Or voor het eerst in 2009. In de drie daaropvolgende jaren veroverde hij de prijs eveneens. Dat lukte hem vervolgens in 2015 en 2019 opnieuw. In de jaren tussendoor hield Cristiano Ronaldo hem van de winst af. Luka Modric was vorig decennium de enige speler die de hegemonie van het duo wist te doorbreken.

Cristiano Ronaldo eindigde dit jaar op de teleurstellende zesde plaats. De Portugese steraanvaller, die ontbrak tijdens de ceremotie vanwege quarantaine, eindigde zodoende voor de eerste keer sinds 2010 buiten de top drie. Ronaldo schreef de prestigieuze prijs in totaal vijf keer op zijn naam.

Top 5

1. Lionel Messi

2. Robert Lewandowski

3. Jorginho

4. Karim Benzema

5. N'Golo Kanté

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen