Miedema en Martens naast podium voor beste speelster

29 november 2021, 21:35

Lieke Martens en Vivianne Miedema zijn maandagavond niet in de prijzen gevallen. De speelsters van het Nederlands elftal behoorden tot de shortlist voor de vrouwelijke Ballon d'Or-verkiezing, maar Miedema en Martens hebben geen plek op het podium weten te bemachtigen.

Martens' teamgenoot Alexia Putellas ging er mede vanwege het winnen van de Champions League met de trofee vandoor. Martens, die dus eveneens de Champions League op haar naam schreef, eindigde slechts op de vijfde plaats in de verkiezing. Miedema deed het met plek vier ietsje beter, maar de spits van Arsenal viel dus eveneens nipt naast het podium. Hun lage ranking zal voor een deel te maken hebben met de vroege aftocht van de Oranje Leeuwinnen tijdens de afgelopen Olympische Spelen.

Jennifer Hermoso van FC Barcelona is de nummer twee geworden, terwijl Sam Kerr (Chelsea) het podium completeert. Net als bij de mannen werd de prijs vorig jaar vanwege corona niet uitgereikt. De laatste winnaar is daardoor Megan Rapinoe, die na de gewonnen WK-finale tegen het Nederlands elftal werd verkozen tot beste speelster ter wereld. Ada Hegerberg was in 2018 de eerste vrouw met een Ballon d'Or.

Het was voor Vivianne Miedema ondanks haar vierde plek in Frankrijk geen teleurstellende dag. De topschutter van Arsenal werd maandagochtend door de BBC verkozen tot beste speelster van het jaar 2021. Bij die verkiezing mochten fans van over de hele wereld stemmen.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen