AZ-icoon haalt uit: "Willen zo graag topclub zijn, maar zijn te soft"

AZ-icoon haalt uit: "Willen zo graag topclub zijn, maar zijn te soft"

Op wie zet jij in vanavond? Open een account bij Bet365 en ontvang tot 100 euro bonus.
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

29 november 2021 – Barry van Galen is niet te spreken over de gang van zaken bij AZ, de club waar hij jarenlang een publiekslieveling was. Volgens de oud-international van Oranje zou het veel onrustiger moeten zijn in Alkmaar.

AZ kent namelijk een behoorlijk teleurstellend seizoen en staat inmiddels twaalfde in de Eredivisie. Toch oogt het naar buiten toe kalm en wordt er ook door de media nog niet aan de stoelpoten van trainer Pascal Jansen gezaagd. "Het is veel te rustig rond de club", begint hij bij RTV Noord-Holland.

Van Galen maakt de vergelijking met de tijd waarin hij zelf actief was bij de Noord-Hollandse club. "Toen werd je nog wel eens verrot gescholden. Maar nu gebeurt er niks. Verdomme man, maak die boel eens wakker, joh. Wat een slap zooitje is het daar. Je wil naar de top van Nederland en als dat niet gaat, zal er toch iets moeten gebeuren. AZ wil heel graag een topclub zijn, maar ze zijn er eigenlijk gewoon te soft voor."

Lees ook: Vitesse overleeft ketser tegen AZ en pakt punt

AZ kwam zondag niet verder dan een 0-0 gelijkspel bij Vitesse. Donderdag spelen de Alkmaarders het inhaalduel tegen Fortuna Sittard, bij winst klimt de ploeg naar de achtste positie. Vorige week kwalificeerde AZ zich wel nog voor de achtste finales van de Europa Conference League.

gerelateerd