Leipzig-assistent verklaart opmerkelijke wissel aanvaller Brobbey

Leipzig-assistent verklaart opmerkelijke wissel aanvaller Brobbey

Op wie zet jij in vanavond? Open een account bij Bet365 en ontvang tot 100 euro bonus.
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

29 november 2021 – Brian Brobbey mocht dit weekend bij RB Leipzig vanaf de aftrap beginnen in het duel tegen Bayer Leverkusen (1-3 verlies). De oud-Ajacied werd echter al voor rust gewisseld. In de 43e minuut van de wedstrijd verliet Brobbey het veld.

Een opmerkelijke beslissing. Achteraf blijkt het een noodzakelijke te zijn geweest, laat assistent-trainer Achim Beierlorzer weten. Brobbey zou namelijk zijn moegestreden en kon niet verder. "We zagen dat Brian erg moe was", begint Beierlozer, die de met het coronavirus besmette hoofdtrainer Jesse Marsch verving.

"Jesse vroeg me om dit zo snel mogelijk door te voeren", verklaart Beierlozer. "Het was dus een noodzakelijke ingreep. Leverkusen bouwde op met drie spelers, het lukte Brian niet om de gaten te dichten en de tegenstander naar een kant te dwingen. Daardoor lukte het ons niet om goed te pressen."

Beierlozer begrijpt dat de wissel een moeilijk moment was voor Brobbey. "Ja, het is lastig voor hem. Maar als een trainer het gevoel heeft dat hij iets moet doen, dan zou het gek zijn om niet in te grijpen. De speler moet dat nu eenmaal accepteren. We hebben met hem gesproken en hij accepteert het ook. Daarmee is voor ons de kous af."

Lees ook: Advies voor Ajax: "Maak werk van terugkeer Brobbey"

Brobbey maakte afgelopen zomer transfervrij de overstap van Ajax naar RB Leipzig. De Jong Oranje-spits werd al meermaals in verband gebracht met een terugkeer naar de Johan Cruijff ArenA. Ajax zou Brobbey naar verluidt graag willen huren van de Bundesligaclub.

gerelateerd