Haaland en Lukaku vallen buiten top 10 Ballon d'Or

29 november 2021, 19:49   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Erling Haaland behoort niet tot de tien beste voetballers ter wereld, zo zijn de stemmende journalisten van mening tijdens de jaarlijkse editie van de Ballon d'Or. Het Noorse fenomeen van Borussia Dortmund maakte afgelopen jaar veel indruk met zijn doelpuntendrift, maar is dus niet in de prijzen gevallen.

Dat geldt ook voor Romelu Lukaku. De Belgische spits kroonde zich afgelopen seizoen met Inter tot landskampioen en verdiende een toptransfer naar Chelsea, maar is op plek twaalf geëindigd. Haaland is de nummer elf, terwijl het Italiaanse verdedigingduo Giorgio Chiellini en Leonardo Bonucci de dertiende en veertiende plek bezetten. Zij wonnen de EK-titel met Italië.

Haaland beleefde een waanzinnig jaar bij Borussia Dortmund. Sinds zijn entree in de Bundesliga loopt hij één op één qua doelpunten. De spits wordt daardoor begeerd door alle Europese topclubs.

Lees ook: Eerste afvallers voor strijd om Ballon d'Or al bekend

Daardoor maken nu nog slechts tien spelers kans op de felbegeerde Ballon d'Or. Daar is recordwinnaar Lionel Messi er een van. De Argentijn is ook dit jaar een van de favorieten. Hij heeft nog concurrentie van Karim Benzema, Kevin De Bruyne, Gianluigi Donnarumma, Jorginho, N'Golo Kanté, Robert Lewandowski, Kylian Mbappé, Cristiano Ronaldo en Mo Salah.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen