'Kökcü op de radar van clubs uit Engeland, Spanje en Italië'

29 november 2021, 18:09

Orkun Kökcü staat er goed op bij de internationale scouts. De jonge middenvelder van Feyenoord maakt dit seizoen indruk in de ploeg van Arne Slot en heeft daarmee de interesse van enkele grote clubs gewekt. Volgens Voetbal International-hoofdredacteur Freek Jansen kan hij binnenkort de overstap maken naar de een Europese topcompetitie.

Jansen vertelt in Studio Voetbal dat Sevilla, Leeds United en AS Roma de laatste weken op de tribunes zitten voor de Turkse middenvelder. Sevilla heeft het talent al langer op de radar, terwijl Roma eveneens al eerder in verband werd gebracht met de Feyenoorder. De Rotterdammers hopen in de toekomst flink te cashen voor het eigen jeugdproduct.

Volgens Jansen heeft Kökcü onder Slot een flinke metamorfose ondergaan. "Hij heeft hem gezegd dat hij veel harder moet werken. Dat is terug te zien in de data. Er is hem een spiegel voorgehouden dat hij op deze manier niet verder kwam." Het harde werken wordt beloond. Niet alleen is hij vaste waarde bij Feyenoord, ook heeft hij een basisplek bij de Turkse nationale ploeg.

Met zijn twintig jaar geldt de middenvelder als een interessant transferopject voor Europese clubs. Kökcü was vorig seizoen nog de meest aanvallende middenvelder, maar heeft nu een meer controlerende rol.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen