FIFA nomineert doelpunt Pavlidis voor Puskás Award

29 november 2021, 15:08

De FIFA heeft het doelpunt dat Vangelis Pavlidis in mei maakte tegen Fortuna Sittard genomineerd voor de Puskás Award. De solo van de Griekse spits behoort tot de elf kanshebbers voor de prestigieuze prijs.

Ook de doelpunten van Luis Díaz (Colombia), Gauthier Hein (AJ Auxerre), Érik Lamela (Tottenham Hotspur, tegenwoordig Sevilla), Valentino Lazaro (Borussia Mönchengladbach), Riyad Mahrez (Algerije), Sandra Owusu-Ansah (Supreme Ladies), Daniela Sánchez (Queretaro), Patrik Schick (Tsjechië), Mehdi Taremi (FC Porto) en Caroline Weir (Manchester City) zijn genomineerd.

Pavlidis maakte zijn doelpunt op 16 mei tegen Fortuna Sittard toen hij nog speler van Willem II was. "Dit is het doelpunt van het jaar", zei Zeljko Petrovic na afloop. Het was ook nog eens een belangrijke goal, want mede dankzij de treffer van Pavlidis ontliep de Tilburgse club de play-offs. Sinds deze zomer staat de Griekse aanvaller onder contract bij AZ.

De winnaar van de Puskás Award wordt tijdens de The Best FIFA Football Awards op 17 januari bekendgemaakt. Op de website van de wereldvoetbalbond kan het publiek zijn stem uitbrengen.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen