Fraser ergert zich aan analisten: "Dat kan alleen in Nederland"

29 november 2021, 14:49

Henk Fraser heeft zijn ongenoegen geuit over de negatieve benadering van 'een deel van de analisten' ten aanzien van Louis van Gaal. De zeventigjarige bondscoach van het Nederlands elftal belandde vlak voor het cruciale WK-kwalificatieduel met Noorwegen (2-0) in een rolstoel en overwoog het trainingskamp te verlaten, maar besloot toch te blijven.

In een golfkarretje verscheen Van Gaal op het trainingsveld en de wedstrijd leidde hij vanuit een skybox. Gedurende het duel met Noorwegen stond de bondscoach via een telefoonverbinding continu in contact met Fraser. "Ontzag is een groot woord, dat heb ik voor niemand, maar ik heb wel respect voor Van Gaal. Die man leed zoveel pijn, maar wist niet van opgeven", vertelt Fraser tegen Trouw.

Door de zege op Noorwegen veroverde Oranje een rechtstreeks ticket voor het WK. Dat er desondanks kritiek was op Van Gaal, heeft Fraser verbaasd. "Dat hij door een deel van de analisten dan toch nog wordt afgebrand, dat kan alleen maar in Nederland. Daar heb ik geen woorden voor. Echt bizar", zegt Fraser zonder te noemen om welke kritiek het gaat.

Fraser bezet met Sparta de teleurstellende zestiende plaats in de Eredivisie. Zijn dubbelfunctie ligt daardoor onder een vergrootglas. Bang is hij niet dat zijn baan bij de KNVB tegen hem wordt gebruikt. "Niemand maakte bezwaar. Sparta kan namelijk ook profiteren van deze situatie, ik doe weer nieuwe inzichten en ervaringen op, het maakt iedereen beter, ook mijzelf. Dat ik ook in de technische staf bij Oranje zit, staat verder buiten mijn rol bij Sparta."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen