Amateurs gaan door maatregelen maar om 05.30 uur trainen

29 november 2021, 11:50

Amateurclubs mogen door de aangescherpte coronamaatregelen de komende weken tussen 17.00 uur en 05.00 uur niet trainen. Derdeklasser VV Sneek Wit Zwart heeft daarom besloten de training te verplaatsen naar een hoogst ongebruikelijk tijdstip.

De Friese club gaat deze dinsdag in alle vroegte trainen. Om 05.30 uur worden de spelers op het trainingsveld verwacht. 'De nieuwe coronamaatregelen noodzaken ons vlaggenschip om in de vroege ochtend te trainen. Het team is volop in de kampioensrace, nadat zaterdag de negende overwinning op rij werd geboekt', schrijft Sneek Wit Zwart.

Ook de selectie van Hoofdklasser Silvolde gaat op andere momenten trainen. "Dinsdag- en donderdagochtend kan er om 7 uur 's ochtends getraind worden, woensdagmiddag om 15 uur en ook op zaterdagmiddag is er een mogelijkheid. De jongens zijn er blij mee. Ze moeten twee van die vier moment uitkiezen om te trainen", laat trainer Stéven Verheijen weten aan De Gelderlander.

De KNVB hoopt dat het demissionair kabinet terugkomt op de beslissing om sporten in teamverband na 17.00 uur te verbieden. Het is vooralsnog onduidelijk of de amateurcompetities de komende weken doorgaan.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen